ROCK’N’ROLL KITTENS VOL. 5 – FORBIDDEN FRUIT

Het retro-platenlabel ‘Atomicat Records’ heeft ons in de voorbije weken echt overladen met al hun nieuwe releases. Dat zijn meestal verzamelalbums met oude nummers uit de jaren ’50 en ’60 die in een welbepaald thema passen. Zo is er de serie “Rock’n’Roll Kittens” met uitsluitend vrouwelijke vertolkers van die hitsongs. “Friction Heat”, “Rockin’ House Cowgirl”, “Shakin’ The Blues” en “Rock And Roll To Save My Soul” waren de subtitels van de vier vorige edities in deze boeiende reeks.

Nu verschijnt “Volume 5 – Forbidden Fruit” met 25 nummers die indertijd als aanstootgevend of als zogeheten ‘verboden vruchten’ werden beschouwd. Dezer dagen zouden we dergelijke liedjes eerder als onschuldig en algemeen aanvaard definiëren maar dat ze 60 à 70 jaar geleden nog voor de nodige controverse zorgden kunnen we enigszins begrijpen.

Zangeres Barbara Green neemt twee originele songs van Little Richard onder handen met “Long Tall Sally” en “Slippin’ & Slidin’” (zie 3e video). Het is trouwens swingen en rocken van begin tot einde met de songs op dit verzamelalbum. De dames met pit die allemaal een bijdrage afleveren aan deze plaat waren in hun tijd eerder van het niet zo brave wat revolutionaire type, iets wat ze soms in hun liedjes expliciet of minder direct lieten doorschemeren. Of wat dacht u van songtitels als “Pepperhot Baby”, “Whataya Want”, “Peek A Booin’”, “Forbidden Fruit”, “Mama (He Treats Your Daughter Mean)” en” Will You Willyum”.

Maar er zijn ook minder schokkende nummers zoals de op de eerste en tweede audiovideo te beluisteren swingende songs “Bright And Early” van Vikki Nelson en “Lucky Lucky Love” van Wendy Powers. Zet die stoelen maar aan de kant, want dansen is toegelaten, misschien zelfs verplicht op al deze door pittige dames gezongen rock’n’roll-liedjes uit vervlogen maar daarom niet minder mooie tijden.

(valsam)

 

 

 

TRACKLIST:
1. Barbara Greene: Long Tall Sally
2. Janice Harper: Come On Home, All’s Forgiven
3. Kay Adams: All Around The World
4. Vikki Nelson: Bright And Early
5. Bonnie Davis: Pepperhot Baby
6. Bunny Paul: Watcha Gonna Do
7. Lilian Briggs: Boogie Blues
8. The Debs: Whadaya Want
9. Lorry Raine: Cotton Pickin’ Kisses
10. Jane Turzy: Who Baby How
11. The Jan Raye Quartet Feat. Lillyann: Soda Pop
12. Wendy Powers: Lucky Lucky Love
13. Kay Brown: Oop Shoop
14. Rosemary June: Peek A Booin’
15. Carol Hughes: Pick Another Baby
16. Helene Dixon: Piddley Patter Patter
17. Lillian Brooks: She Boodle Dee, Boodle Dee
18. Roberta Sherwood: Love Is A Breakin’ Out
19. Bette Anne Steele: Mama (He Treats Your Daughter Mean)
20. Vicky Young: Forbidden Fruit
21. Joyce Romero With Bill Martin: Feel So Good
22. Joan Hager: Will You Willyum
23. Betty Jean Morris: Shack Daddy
24. Barbara Greene: Slippin’ & Slidin’
25. Lillian Briggs: She Sells Seashells

Artiest info
Website  
 

Label: Atomicat Records / Koko-Mojo Records / Rockstar Records

video